איך נוצרים סימני מתיחה בתקופת ההריון ואיך ניתן למנוע את הופעתם?
בתקופת ההריון גוף האשה נחשף לשינויים רבים: "דליות" ברגליים, נשירת שיער אינטנסיבית, עור רפוי, סימני מתיחה, עייפות רבה ועוד. ברוב המקרים אין מקום לדאגה; טיפול נכון בזמן ההריון ואחרי הלידה יסייע בהחזרת המצב לקדמותו.
הבעיה הבולטת מכולן היא סימני המתיחה. כמעט 90% מהנשים ההרות מפתחות סימני מתיחה, אם לא בהריון הראשון אז בבאים אחריו. סימני מתיחה הם אותם פסים לבנים בבטן, בצדי הירכיים והישבן. צבע הסימנים בתחילה הוא אדום, לאחר מכן הם הופכים לסגול-ארגמן ולבסוף כאשר הם דוהים, הם הופכים לבנים.
להוציא הריונות, סימני מתיחה עלולים להיווצר עקב מסיבות שונות כמו השמנה, צמיחה מואצת אצל ילדים וגנטיקה, הנגרמים כאשר סיבי העור בגוף מנסים להתאים עצמם לנפח שגדל וכתוצאה מכך סיבי הקולגן נקרעים.
הדרך היעילה ביותר לטיפול בסימני מתיחה הינה טיפול באמצעות קרם הזנה לגוף או שמן ג'ל המכילים פורמולות ארומטיות ייחודיות, שעשויות לעזור בעידוד צמיחה מחודשת של העור ושמנים המכווצים את סימני המתיחה (כגון שמן שקדים). אופן הטיפול: מורחים את הקרם או הג'ל בתנועות סיבוביות באזורים המועדים כשלוש פעמים ביום.
חשוב לזכור: טשטוש סימני המתיחה לוקח זמן ותלוי בכמה גורמים, כמו סוג העור, תזונה ופעילות גופנית. כמו כן, חשוב לדעת כי קל יותר לטפל בסימני מתיחה טריים (אלה שצבעם סגול-ארגמן) ולכן רצוי להתחיל בטיפול מוקדם ככל שניתן עוד טרם גילוי סימני המתיחה הראשונים או מיד עם הופעתם.
איך נוצרת תפרחת חיתולים ומהם דרכי הטיפול המומלצים?
תפרחת חיתולים היא תופעת העור הנפוצה ביותר בקרב תינוקות. מדובר בדלקת של העור המתבטאת באודם ובפצעונים על העור באזורים המכוסים בחיתול – העכוז, המפשעות, הירכיים והבטן התחתונה. מצב זה כה שכיח שנראה שכל תינוק לוקה בו לפחות פעם אחת. יש כמה סיבות להיווצרות תפרחת חיתולים: מגע ישיר של עורו העדין של התינוק עם ההפרשות, הלחות הרבה והחום, אשר יוצרים מצב של ריבוי חיידקים ופטריות וכו'.
רוב מקרי תפרחת החיתולים או בשפה המקצועית "דרמטיטיס", נרפאים מהר לאחר טיפול מתאים ויעיל. ניתן לשמור מפני הישנות המקרים על ידי ניקוי וטיפול מניעתי שוטף. טיפול יומיומי במשחת אוליביול יטפל במהירות בתופעת תפרחת החיתולים וישמור על עור התינוק בריא לאורך זמן.
דרכי הטיפול בתפרחת חיתולים:
חשוב להחליף את חיתול התינוק בתדירות גבוהה, לשחרר ככל שאפשר את הלחץ של החיתול ולהסירו מידי פעם כדי לתת לישבן התינוק להתאוורר.
ניקוי האזור המגורה גם באמצעות שטיפת אזור החיתול במים.
רצוי להשתמש במשחות הגנה בכל פעם שמחליפים לתינוק חיתול, בעיקר משחות העשירות בשמנים ו- zinc oxide, המותאמות לטיפול ומניעת תפרחת חיתולים, כדוגמת אוליביול.
במקרים של הרעה במצב יש לפנות לרופא המטפל.
איך מתמודדים עם תופעת הנזלת והצינון בקרב תינוקות? האם יש פתרון אחר מלבד מי מלח?
עונות הסתיו והחורף מתאפיינות בתופעת הנזלת האינסופית והאף הדולף שפוקדים את הקטנטנים. לכן פיתחנו בד"ר פישר את הפתרון המקיף לבעיית הצינון והנזלת.
ד"ר פישר מגבונאף – מגבונים עם לחות אופטימלית, שפותחו במיוחד עבור תינוקות עם עור רגיש, במטרה להקל על ניקוי האף הנוזל. המגבונים מכילים שילוב ייחודי של תמציות קמומיל, אלוורה ופרו-ויטמין B5 להענקת לחות, להרגעה ולשמירה על בריאות העור, ותמציות מנטול ואקליפטוס לרענון ולהקלה על הנשימה.
ד"ר פישר קרמאף – קרם חדשני לרענון הנשימה, לטיפול באדמומיות ויובש בעור באזור האף. ל"קרמאף" מרקם עשיר המכיל קומפלקס ייחודי של שמנים ארומטיים – פפרמינט ואקליפטוס לרענון והקלה על דרכי הנשימה וכן תמצית ממליס להרגעה ולהפחתת אדמומיות.
שימוש משולב בסדרת תכשירי ד"ר פישר לטיפול באף מעניק "הקלה גדולה לאף קטן".
.
במה שונה עור התינוק מעור המבוגר ומהם התכשירים שבהם כדאי להשתמש לרחצת התינוק?
עור התינוק שונה מעור מבוגר בכך שהוא דק יותר, שעיר פחות, חלש יותר ומייצר פחות זיעה וחלב (שומן העור). לכן חשוב להקפיד בעת הרחצה על שימוש בתכשירים הנותנים מענה והגנה מלאה לעור התינוק, תכשירים שפותחו במיוחד לתינוקות להגנה מרבית על עורם ובריאותם.
ההמלצה כיום היא להשתמש בתכשירי רחצה עדינים מאוד, המועשרים בתחליבי לחות ומאפשרים לנקות את העור מבלי לפגוע בו. השימוש בסבון רגיל, שאינו מועשר בתחליבי לחות, יכול לגרום ליובש העור, גירוי ופגיעה בשלמותו. לתינוקות הסובלים מיובש עור מומלץ, בנוסף לשימוש בסבון עדין המכיל תוסף של תחליב לחות, להוסיף לחות גם למי האמבט (באמצעות שמן רחצה המיועד לכך) ולמרוח את עור התינוק בתחליב גוף לאחר הרחצה. השימוש בכל התכשירים הללו מביא לכך שמתחילת הרחצה עור התינוק מוקף בתוספי לחות שונים.
על המדף ניתן למצוא מגוון רחב של תכשירים, אך לא כולם מותאמים לעור עדין ורגיש כעור התינוק. ישנם שני מבדקים שאנו ממליצים על בדיקת נוכחותם בתכשיר הרחצה:
• מבדק היפואלרגניות – נוכחות הבטחה זו על האריזה מעידה כי התכשיר נבדק בשימוש חוזר ונשנה ונמצא כי אינו גורם להתפתחותן של אלרגיות.
• מבדק סנסיטיב – מבדק חשוב לא פחות ומחמיר יותר, אשר נוכחותו על גבי התכשיר מעידה כי התכשיר נבדק בשימוש חוזר ונשנה על בעלי עור רגיש ונמצא כי אינו גורם להתפתחותן של אלרגיות.
עורו של תינוק בן חודש יבש ומתקלף. מדוע זה קורה לו? כיצד ניתן לעזור לו לקבל "עור של תינוק"?
יובש בעור הוא תופעה נפוצה בקרב תינוקות רבים, לעתים כתוצאה מהלידה ולעתים כתוצאה משינויי האקלים ומזג האוויר. בכל מקרה, אין מקום לדאגה. ניתן לטפל בבעיה בקלות על-ידי העלאת רמת הלחות בעור.
ניתן לעשות זאת בדרכים שונות, כמו תחליבי גוף או סבוני רחצה מועשרים בלחות, אך הדרך היעילה והבדוקה ביותר לטיפול היא שימוש בשמן אמבט, המסייע לספיגה יעילה של הלחות בעור.
כל רוקח ורופא ימליצו להשתמש בשמן אמבט לטיפול ביובש עור התינוק כבר מהרחצה הראשונה.
ד"ר פישר אמול לתינוק הוא שמן רחצה לטיפול והקלה מיידית לעור יבש, אדמומי ומגורה המעניק לחות ל- 24 שעות. שמן הרחצה מכיל כל מה שעור התינוק זקוק לו: 94% שמנים החיוניים ללחות העור, תמצית אזולן ותמצית קמומיל להרגעה ולמניעת אדמומיות וויטמינים A ו- E למראה עור בריא וחלק.
עוד בסדרה – אמול פורטה לתינוק לטיפול מחוזק ביובש עור ואמול נטורל – הרכב ייחודי של שמנים נטורליים לטיפול מיידי ביובש עור. ניתן להשיג באריזת 200 מ"ל ואריזת חסכון של 500 מ"ל.
תכשירי אמול לתינוק הינם הבחירה המומלצת ע"י רופאי העור בישראל.
מהי כינת ראש וכיצד נדבקים?
כינת הראש היא חרק טפיל הנמצא על בני אדם בלבד. הכינה נמצאת בעיקר על ראשי ילדים, אך יכולה להימצא גם על ראשי מבוגרים. בזמן הטלת ביצה, הכינה מפרישה חומר דביק המצמיד את הביצה לשערה. לאחר 6-10 ימים מרבית הביצים בוקעות. אלו שלא בקעו לא תתפתחנה לכינים.
ההידבקות מתבצעת באמצעות מגע ישיר בלבד, על-פי רוב באמצעות מגע של ראש בראש או שימוש באביזרים משותפים כמו מסרק, כובע, מגבת, כלי מיטה משותפים וכו'.
ההדבקה השכיחה יותר היא בקרב ילדים בגילאי 13-3. כאשר ילדים משחקים ומבלים יחדיו, הם לעיתים באים במגע ראש בראש, באופן שמגדיל את הסיכוי להידבקות בכינים. סימן ההיכר האופייני הוא גרד בראש, המתחיל כמה שבועות לאחר ההדבקה, עם התרבות הכינים.
הגירוד המציק נובע מתגובת הגוף שלנו לחומר שהכינה מפרישה בעת מציצת העור באזור הקרקפת.
מרגע זיהוי ההדבקות חשוב להתחיל בטיפול מתאים. כדאי לבדוק אם נדבקו בני משפחה נוספים על מנת למגר את התופעה ולמנוע הידבקות אחרים.
אנו ממליצים על שימוש בד"ר פישר סרקל אקטיב, תכשיר טבעי יעיל במיוחד להשמדת כינים וביצי כינים ב- 10 דקות בלבד. סרקל אקטיב נבדק במעבדה אוניברסיטאית מתמחה באחד מהמרכזים הרפואיים המובילים בארץ ונמצא יעיל במיוחד.
האם סיום טיפול בראש שנדבק בכינים מבטיח את אי-הישנות התופעה?
סיום טיפול בראש שנדבק אינה ערובה לאי חזרתה של התופעה: הידבקות נוספת עלולה להתרחש מיד לאחר סיום הטיפול. לכן חשוב להקטין את סכנת ההידבקות ולשמור באופן יומיומי על היגיינת הראש. מומלץ להקפיד על שגרת טיפול יומיומית עם תכשירי סדרת סרקל של ד"ר פישר – הסדרה המובילה בישראל בתחום היגיינת ראש הילד. תכשירי הסדרה מועשרים ברוזמרין, הידוע כדוחה כינים, ומכילים חומרים המסייעים לסירוק קל.
מומלץ להקפיד על בדיקות תקופתיות של השיער, לפחות אחת לשבוע, על-ידי פרישת מגבת בהירה על כתפי הילד וסירוק השיער במסרק צפוף שיניים, רצוי כשהשיער רטוב. הבדיקה התקופתית תסייע לזהות את ההידבקות בשלב ההתחלתי, עוד לפני שביצי הכינים בוקעות.
ואחרון חביב: כדאי להסביר לילדך שעל מנת להקטין את סכנת ההידבקות, מומלץ לאסוף שיער ארוך ולא להעביר מאחד לשני אביזרים הבאים במגע עם השיער, כמו מברשת שיער, קוקיות, מגבת, כובע וכו'.
לקבלת עדכונים על מוצרים חדשים, הטבות, חדשות ופעילויות אנא מלאו את פרטיכם ואנו נשמח לעדכן אתכם
יש לאשר קבלת דואר פרסומיהינך משתמש בגרסה ישנה של Internet Explorer שעלולה לגרום לאתר זה להציג את תוכנו בצורה חלקית או לא נכונה.
אנא שקול הורדה של אחד מהדפדפנים הבאים כדי להנות מחווית שימוש אופטימאלית:
ניתן להמשיך ולצפות באתר על ידי סגירת החלון.
x